Főoldal
Bemutatkozás
Technológia
Termékek
Viszonteladók
Kapcsolat
Bemutatkozás
Termékajánló
Télen is fontos a természetes C-vitamin bevitele. Fedezze vitamiszükségletét mennyei ízű
savanyú káposztánkkal
!
Újdonságok
Chili paprika
Habanerokrém
Kalocsai család
A Bátyai Savanyító Kft. 2012-ben alakult, de múltja távolabbra mutat. Édesanyám, Harangozóné Tordi Mária 2000-ben kezdte el egyéni vállalkozóként a savanyítást. Okleveles tartósítóipari mérnökként mindig is a feldolgozóiparban dolgozott. Mivel nem tartotta célszerűnek felvenni a versenyt a tőkeerős nagyvállalkozásokkal, akik tömegárut készítenek, különlegességek gyártását, illetve a már megszokott savanyúságok jobb minőségű előállítását tűzte ki célul. Ez a cél a mai napig mit sem változott. Fiaként, fiatal mérnökként hasonló utat tűztem ki magamnak, és a mai napig közösen irányítjuk vállalkozásunkat.

A jó minőség elsődleges feltétele nálunk, hogy kerüljük az adalékanyagokat és tartósítószereket. Csak üvegbe rakott, pasztőrözött árut készítünk. Így a feldolgozott növények beltartalmi értéke, íze alig változik. Csak annyi sót, cukrot, ecetet használunk, ami a kedvező ízhatást biztosítja, szemben a hidegen, nagy tartályokban eltett, majd vödrökben vagy zacskókban árult savanyúsággal.

A feldolgozott áru nyersanyagának nagy részét magunk termesztjük, kisebb hányadát a helyi termelőktől vásároljuk fel. Gyümölcstermesztés nincs a környékünkön, ezért befőttet, lekvárt csak annyi alapanyagból gyártunk, amennyit a saját gyümölcsösünk biztosít. Mivel kicsi üzem vagyunk (szinte manufaktúra), nagyon rugalmasan tudjuk követni a változó igényeket. A kuriózumokat kedvelő éttermek, kereskedők, egyéni vásárlók, gyakran keresnek meg ötleteikkel, kívánságaikkal. Az így kikísérletezett új termékek eleinte kis mennyiségekben készülnek, aztán egy részük nagyobb körben is elterjed.

Büszkék vagyunk, hogy olyan termékeket is gyártunk, melyeket más nem, mint például a cukkíni és patisszon savanyúságunk, az aranyalma illetve koktélkörte befőttünk, vagy a gulyáskrémünk, ami csak igazi fűszereket tartalmaz.

Ezek a termékek több elismerésben is részesültek. Mindjárt az első alkalommal a Darabolt cukkíni savanyúságunk OMÉK nagydíjat kapott. Később a Hortus Hungaricus-on kiállított termékek is minden alkalommal maximális elismerést kaptak, valamint termékeinkkel a Kiváló Bácskai Termék díjat is elnyertük.

OKMÉK díj

Harangozó Gábor
ügyvezető

facebook