Főoldal
Bemutatkozás
Technológia
Termékek
Viszonteladók
Kapcsolat
Technológia
Termékajánló
Télen is fontos a természetes C-vitamin bevitele. Fedezze vitamiszükségletét mennyei ízű
savanyú káposztánkkal
!
Újdonságok
Chili paprika
Habanerokrém
Kalocsai család
Az alapanyag 80%-át magunk termesztjük meg, 20%-át helyi termelőktől vásároljuk fel. Nagyon fontosnak tartom a szedés ütemezését, mert fonnyadt, romló növényből nem lehet jó minőséget előállítani. Szedés után az érzékeny növényeket 4, a többit 8-10 óra alatt feldolgozzuk.
Mosás, válogatás, darabolás után kézzel rakjuk a befűszerezett üvegekbe, majd levezzük, és pasztőrözzük. Kizárólag nyers és szárított fűszereket használunk. Ahol a fűszer zavaró lehet fogyasztáskor (cékla, vegyes vágott) ott sem aromát, hanem fűszer főzetet készítünk, és a felöntőlébe keverjük. A munkák nagy részét kézzel végezzük, mert így sokkal jobb minőséget, szebb készárut tudunk előállítani.

Alacsony hőmérsékleten pasztőrözünk, hogy ropogós maradjon a termék és a beltartalmi értéke se csökkenjen. Csak hőkezeléssel tartósítunk, hidegen, hordóba még átmenetileg, előtartósítás céljából sem rakunk el alapanyagot. Csak a nyersen készített, és sóval tartósított fokhagyma- és paprikakrémhez adunk minimális tartósítószert.

Korunk rohamosan terjedő betegsége az allergia, amelynek gyakori kiváltója a sok tartósítószer, de még inkább az adalékanyag. Az embereket rászoktatják az intenzív ízekre, amit az ízfokozókkal, mesterséges ízesítőkkel érnek el. Elfelejtjük a natúr ízeket, a zöldségek, gyümölcsök természetes aromáját. Ezért nem savanyítunk hordóban, hiszen ahhoz 5 féle adalékanyagot kell tenni, hogy ne romoljon meg.

Zöldségkrémekhez állománynövelő guárgumit és kukoricakeményítőt is kevernek, hogy a keletkezett vizet is el tudják adni. Szinte minden lekvárban van pektin, ami a gyümölcs levét sűríti be. Mindezeket mi nem alkalmazzuk.

A címkézést tető címkével oldjuk meg, ha a kereskedő úgy kívánja, színes, ún. hascímkét is használunk. Termékeinkre 2 év minőségmegőrzési időt vállalunk, de egy éven belül általában mindent értékesítünk.

facebook